گوگل قصد افزایش سرعت اینترنت با استفاده از پروتکل QUIC خود دارد
در کشورهای توسعه یافته، میزان سرعت و قیمت پهنای باند ارائه شده به کاربران هیچگاه مورد بحث نبوده، اما مدیران گوگل قصد دارند با بهرهگیری از پروتکل QUIC باز هم سرعت وبگردی توسط مرورگر گوگل کروم را افزایش دهند
اینترنت به عنوان بزرگترین شبکه موجود، از پروتکلهای مختلفی به منظور ارتباط دستگاههای متفاوت استفاده مینماید. QUIC پروتکلیست که میتوان از آن در سرعتهای پایین، استریم کردن فایلهای مدیا، مکالمه مبتنی بر اینترنت و انجام بازیهای آنلاین به جای بهرهگیری از پروتکل اتصال سریع UDP استفاده کرد.UDP یک پروتکل ارسال و فراموشی است. یعنی UDP کمتر به صحت انتقال دادهها اهمیت میدهد. فرستنده یک بسته را ارسال میکند و بعد نوبت را به بسته دیگر میدهد. حالا گوگل به تازگی فاش کرده که حدود نیمی از سرویسهای ارائه شده توسط مرورگر کروم، از سرورهایی مجهز به پروتکل QUIC استفاده کردهاند.
هیچ ارتباط توافقی برای دانستن این که بسته رسیده است یا نه وجود ندارد و هیچ تلاشی برای گفتن تعداد بستهها به دریافت کننده انجام نمیگیرد. این پروتکل درست برعکس TCP یک ارتباط Connectionless یعنی بدون نیاز به اتصال را به وجود میآورد و به همین دلیل ارتباط از این نوع مطمئن نیست اما در خیلی موارد کاربرد فراوانی دارد زیرا برقراری یک اتصال مطمئن در همهجا ممکن نخواهد بود.
QUIC و UDP با همپوشانی هم پروتکل جهانی TCP یا همان پروتکل مبتنی بر آیپی را تشکیل میدهند.TCP یکی از مهمترین پروتکلهای استفاده شده در شبکههای کامپیوتری است. این پروتکل وظیفه تعیین چگونگی برقراری ارتباط بین سیستمها در شبکه و روش انتقال اطلاعات بین آنها را تعیین میکند، درون پروتکل TCP همانطور که اشاره شد چندین پروتکل وجود دارند که وظیفه ارتباطات دادهها را در شبکه بر عهده دارند.TCP زمانی کاربرد دارد که ما میخواهیم یک ارتباط مطمئن را برقرار کنیم و از دریافت بستهها در مقصد مطمئن شویم. در این نوع ارتباط در صورتی که بسته به هر دلیلی درست ارسال نشود، دوباره ارسال خواهد شد.
گوگل قصد دارد با ترکیب کردن سرعت UDP و امنیت TCP استفاده از پروتکل مدرن و امن QUIC خود را رواج دهد. در یک ارتباط TCP معمولی، مرورگر نیاز به برقرار کردن دو الی سه اتصال به سرور برای بارگذاری صفحات را دارد، اما QUIC به مرورگر کروم این قابلیت را میبخشد که بلافاصله پس از اتصال اولین کانکشن، بارگذاری صفحات را آغاز نماید.QUIC همچنین قابلیت کنترل و نظارت بر تمامی دادههای منتقل شده توسط مرورگر را به کاربر میبخشد.
SPDY در حال حاضر در قالب پروتکل HTTP/2 استاندارد شده و پیادهسازیهای مرجع آنهم در مرورگر گوگل کروم و هم در موزیلا فایرفاکس قابل دسترس است. SPDY شبیه HTTP بوده و به دنبال کاهش زمان لود شدن صفحات وب و بهبود امنیت در وب است. اسپیدی از طریق فشردهسازی، همتافتن و اولویت بندی به کاهش تأخیر دست پیدا میکند.
گوگل به دلیل اینکه TCP به صورت مستقیم بر مرکز اصلی سرور دسترسی داشته، از توسعه آن پرهیز کرده و در عوض قصد دارد از پروتکل QUIC که امکان تست و آزمایش با ایدههای جدید را فراهم میآورد، استفاده نماید. این شرکت امیدوار است با توسعه و افزودن قابلیتهای TCP و TLS به QUIC، آن را به یکی از پروتکلهای مرسوم در دنیای سرویسهای تحت وب تبدیل نماید
گوگل معتقد است که با بهرهگیری از پروتکل مدرن و امن QUIC جستجوها حدود ۳ درصد سریعتر از روشهای حال حاضر انجام خواهد پذیرفت. این در حالیست که صفحه موتور جستجوی این شرکت، یکی از بهینهترین صفحات اینترنت محسوب میشود. در همین رابطه بر اساس بررسیهای انجام شده، پروتکل QUIC قادر است حدود ۳۰ درصد سریعتر از UDP ویدئوهای شبکه یوتیوب را نمایش دهد.
کوپرتینوییها خواهان این هستند که پروتکل QUIC را در قالب ورژن جدیدی از HTTP2 به کنسرسیوم جهانی IETF معرفی کنند. این گروه با کنسرسیوم وب جهان و سازمان بینالمللی استانداردسازی (ISO/IEC) همکاری نزدیکی داشته و به طور ویژه بر روی مجموعه پروتکل اینترنت کار میکند. شما از هماکنون میتوانید با بهرهگیری از افزونه SPDY در مرورگر کروم، ارتباط خود را بر اساس پروتکل QUIC با سرویسهای گوگل برقرار کنید.
منبع:فارنت
گوگل قصد افزایش سرعت اینترنت با استفاده از پروتکل QUIC خود دارد
No comments:
Post a Comment